Hem » Seger och nytt klubbrekord av Hugo på Världsungdomsspelen

Seger och nytt klubbrekord av Hugo på Världsungdomsspelen

by Björn Magnusson

Våra 04:or gjorde bra ifrån sig under helgens Världsungdomsspel på Ullevi i Göteborg. Allra bäst gick det för Hugo Karsamo som var först ut att tävla redan på fredagen. Trots att det inte var några bra yttre förhållanden så visade han upp en stabil kastning med endast ett ogiltligt kast. Och i den andra omgången lyckades han kasta sitt hittils längsta kast i karriären, vilket även innebar att han raderade ut Martin Joabssons 27 år gamla klubbrekord. Den nya rekordnoteringen är numera 58,99. Det finns goda förutsättningar för att Hugo snart ska nå upp över 60 meterslinjen.

Utöver att ta hem segern i P19 spjut så var han även med i kula under lördagen. Där slutade han på en femteplats med en stöt på 12,65.

Även Jonna Lundgren stötte kula på lördagen. Hon stötte en stabil serie utan att få till den där riktiga stöten. Den längsta nådde 12,62, vilket räckte till en andraplats. Men längre längder kommer snart. Har man en hög jämn standard så kommer det där extra lyftet inom sin tid. 

Tredje startande var Alexander Karlsson som satte nya pers i både slägga och diskus. Under lördagens släggtävling hade han något inkast upp emot 55 meter, men det längsta på tävlingen nådde 50,99, vilket gav en fjärdeplats. Lite samma sak under söndagens diskustävling. Något ogiltligt en bit över 40 meter, men det längsta godkända mättes till 38,86. Väl tävlat av alla tre, och ett stort grattis till det nya klubbrekordet i männens spjut Hugo!

Samtliga tre har chans på nya PB redan till kommande helg i Bottnaryd.

Reine Karlsson
Tränare

Du kanske även skulle gilla

Adblocker detekterad

Hej! Den här hemsidan drivs helt ideellt. Genom att avaktivera din Adblocker hjälper du oss att hålla den vid liv. Tack!