Hem » Fina prestationer i Bottnaryd

Fina prestationer i Bottnaryd

by Björn Magnusson

Midsommarhelgens tävlingar i Bottnaryd bjöd på såväl strålande väder, publikrekord och världselit i diskus. 
Det var härligt att se hur folket strömmade till Bottnaryds lilla IP som är ett paradis för kastare. Inte mindre än 550 personer hade löst entré för att först och främst se Daniel Ståhl och Simon Pettersson kasta diskus. Ståhl stod som segrare efter ett kast på 69,22 i den sista omgången. Simon fick nöja sig med en andraplats efter att ha fått iväg diskusen 62,93 i helt vindstilla förhållanden. 


Skruvs IF hade alla sina tre 04:or på plats. Hugo Karsamo och Jonna Lundgren var båda med i seniorklasserna, då det inte fanns någon P19 spjut eller F19 kula (redskapsvikterna är här samma för 19 och senior). Däremot var Alexander Karlsson med i både P19 diskus och slägga. Diskusen var först ut på lördagen där Alexander var ett år yngre än resterande startfält. Det var en fin serie han fick till med samtliga kast godkända. Dagen slutade med ett nytt PB för Alexander på 39,78. Det var dessutom mersmak i många av kasten. VI hoppas på längre kast framöver. 


Nästa tävlande ut var Jonna Lundgren som stötte kula med seniorerna. Det blev en riktigt bra kultävling som togs hem av ingen mindre än Fanny Roos med en stöt på 18,75. Sara Lennman god två på 17,21 och Frida Åkerstöm som trea på 16,55. Jonna tog sig vidare till finalomgången och fick göra alla sex stötar. Hon nöter på och väntar bara på att få till det där lilla extra. Jonnas längsta stöt för dagen mättes till 12,97 och räckte till en sjunde plats.


Söndagen i Bottnaryd bjöd på minst lika vackert och varmt väder. Först ut att tävla var åter igen Alexander i P19 slägga. Dagens mål var att fortsätta den goda trenden med att kasta lite bättre och längre för varje tävling. Det får vi konstatera att han klarade med bravur. Han ökade sitt PB till 53,28. Så två nya personbästa av Alexander i Bottnaryd.


Sist men inte minst var det dags för Hugo att kasta spjut med seniorerna. Den spjuttävlingen vanns av inte helt okände Kim Amb med ett kast på 78,52. Hugo som satte nytt klubbrekord så sent som förra helgen fortsatte sin jakt på att ta sig över 60 metersmarkeringen. Även om han bättrade på sitt egna klubbrekord så nådde han inte hela vägen upp över 60 meter. Hans nya PB (och även klubbrekord) är numera 59,22. Det ska även nämnas att tre av hans kast idag var över 59 meter. Så det lovar gott inför framtiden.


Gott jobbat av er i den tropiska hettan!

Reine Karlsson

Du kanske även skulle gilla