Hem » Götalandsmästerskapen

Götalandsmästerskapen

by Per Johansson

I helgen var det dags för årets GM (Götalandsmästerskap) för 13-14 åringar. Årets tävling gick av stapeln i Eslöv. Vi hade två skruvare på plats, Gerda Medin och Saga Simonsson som båda tävlade i F14. Lördagen började med att båda flickorna kastade spjut. Saga inledde hela spjuttävlingen och kastade 23.37 i första kastet vilket var ett nytt personbästa. Övriga kasten blev inte godkända. Gerda började med ett ogiltigt och var i andra kastet nervös för övertramp så hon kastade tidigt och fick med sig ett resultat på 20,87 även sista kasten blev ett kryss. Flickorna hade dock långa kast men otur med hur spjutet landade.
Efter några timmars väntan sprang Gerda sen 2000m, en gren hon aldrig testat innan. Hon gick i mål på tiden 7.41:17.
Tjejerna och resten av Småland kämpade på och det blev till slut en 3:e plats till Småland!

Du kanske även skulle gilla