Hem » Final Lag-UDM

Final Lag-UDM

by Per Johansson
Mix 14-17 år-laget med tränarna.

I lördags avgjordes årets Lag-UDM på Sunnerbovallen i Ljungby. Skruvs IF representerades av ett lag i F13-klassen och ett lag i klassen Mix 14-17 år. Vädrets makter var snälla då vi slapp regn och även om det inte var någon värme att tala om gjordes det en mängd fina resultat av våra aktiva. Med två lag på plats hade Cilla och Karin fullt upp med att coacha, men med en god planering och med hjälp av de aktiva och tillresta föräldrar avlöpte allt smidigt.

I F13-klassen hade lagen med sig resultaten från match 1 som avgjordes på hemmaplan tidigare i år. Här hade våra tjejer samlat ihop 49 poäng vilket innebar en 10:e plats av 14 deltagande lag. Finallaget bestod av Hanna, Ella, Ellie, Frida, Moa och Wilja. Först ut på banan var Hanna som tyvärr inte hade schemaläggarna med sig då båda hennes individuella grenar startade samtidigt. Det löste sig dock smidigt då hon fick springa i första 200m häck-heatet för att sedan bege sig direkt till stavhoppet. Kanske inte de optimala förberedelserna, men det verkade inte bekomma Hanna som slutade sexa i häcken med 33.78 och åtta i staven med 1.70.

Den fina starten av Hanna satte tonen för resten av tävlingen och tjejerna radade upp fina resultat. Placeringsmässigt gick det bäst för Ella i tresteget där hon kom femma med 8.61. Ellie sprang ett mycket väl avvägt 1500m-lopp på tiden 6:21.10. Moa sprang 60m och Frida tog hand om kastgrenarna slägga och diskus med bravur. Sedan återstod endast stafetten där startlöparen Wilja hade laddat hela dagen. Växlingarna flöt på fint och laget tog sig i mål på tiden 48.18 vilket räckte till en nionde plats i grenen. När samtliga placeringspoäng räknats samman hade laget klättrat till en slutlig åttonde plats. Mycket bra jobbat, särskilt med tanke på att endast en av lagets medlemmar är 13 år i år. Detta bådar gott för nästa års tävling!

F13-laget

I Mix 14-17 årsklassen avgörs tävlingen enbart vid detta tillfälle. Vårt lag bestod av Erik, Juni, Engla, Hilma, Gerda och Saga, och även de radade upp fina resultat. Erik satte tonen direkt och slog till med 5.34 i längd, nytt pers med 16 cm! Engla slog fina personbästa i både kula (9.08) och slägga (34.68), och sprang även 100m. Erik, Saga och Hilma fixade poäng till laget i höjd, tresteg och 300m häck medans Gerda sprang 800m på fina 2:37.84. Mycket starkt av Gerda som varit sjuk i veckan. Hon gjorde även en fin spjuttävling där hon satte nytt personbästa med ett kast som mätte 26.99.

Nu återstod endast tre grenar innan stafetten: stav, diskus och 2000m. Stavveteranen Juni gjorde oss inte besvikna, tangerat pers med 2.10. I diskusringen verkade som att den långa tävlingsdagen ställde till det då de flesta inte kastade i paritet med vad de brukar och det var flera som fick göra säkerhetskast för att inte missa poäng till laget. Hilma höll dock ihop sin kastning och nådde 25.85. Kanske stördes Hilma även lite av spänningen i 2000m-loppet som avgjordes samtidigt. Här gick Erik direkt upp i rygg på ett år äldre Edward Finndahl från Eksjö Södra. Erik låg som ett frimärke i ryggen varv efter varv och i sista kurvan gick han ut för att utmana i en långspurt. Killarna kämpade sida vid sida över hela upploppet, men tyvärr lyckades inte Erik ta sig förbi utan fick se sig slagen med ynka 46 hundradelar. Mycket fint sprunget av Erik som nu kunde pusta ut och tillsammans med Juni se övriga lagmedlemmar springa stafettloppet. Som vanligt satt växlarna utan problem och tjejerna sprang i mål på tiden 58.19.

När alla resultat räknats om med hänsyn till ålder och kön slutade mixlaget på en åttonde plats av nio startande lag. Mycket bra kämpat av båda lagen, och det var en fröjd att se med vilken glädje alla deltog. I lagtävlingar är det ju så att man ibland får ställa upp för laget och ta en gren som inte är en favoritgren, men detta gjordes med ett leende och med mycket peppning och glada hejarop från övriga deltagare, tränare och anhöriga.

Du kanske även skulle gilla