Hem » Ljuders hembygdsförening » Ljuders hembygdsförening – nyhetsflöde

Ljuders hembygdsförening – nyhetsflöde

by Björn Magnusson
 • Musik i Kvarnen

  I slutet av augusti var Heidi Baier i Kvarnen i Skruv och berättade om poeten Dan Andersson från Skattlösberg i Dalarna. I berättelsen vävdes Dan Anderssons tonsatta låtar in. Heidi sjöng och spelade på gitarr. Det blev en väldigt uppskattad kväll, stor uppslutning och god fika.

 • Mobergafton

  En mycket intressant, lärorik och underhållande Mobergafton blev det på torsdagskvällen, trots att regnskurar gjorde att eventet flyttades till Folkets Hus i Skruv.

  Beskrivningarna av miljöerna från Vilhelm Mobergs utvandrarepos gjorde att vi kände som att vi var vid Korpamoen. Kvällen inleddes med goda bonnakringlor och kaffe. Sedan fortsatte det med att Bertil Hulenvik berättade och underhöll med mycket inlevelse. Böcker av Vilhelm Moberg lottades ut under kvällen.

 • Mobergafton 5/7

  Onsdag 5 juli kl 17.30 vid Korpamoen.

  Lättsamt föredrag av Bertil Hulenvik med ämnet “Kring källorna till Vilhelm Mobergs utvandrarroman” dvs vår hembygd i Ljuder!
  Servering av Kaffe och Kringlor

 • Hembygdsföreningen Årsmöte och Årsguiden

  Ni har väl sett att Hembygdsföreningens årsguide har kommit!

  Första saken ni inte får missa är årsmötet, på torsdag 20 april kl 18 på Café Sliperiet.

  Årsmötesförhandlingar, Visning pressklipp. Servering.

  Välkomna!

 • Årets Ljuderbok

  Nu är den här! Årets Ljuderbok! Julklappstips! Årets bok hittar du i Matöppet. Du kan också köpa tidigare års böcker om du har missat någon.

  Se årets och alla tidigare böcker här.